Zaterdag 11 januari 2020: nieuwjaarsbijeenkomst voor leden

Zoals u dat van ons gewend bent zal het bestuur van MechaMusica u ook in 2020 een nieuwjaarscontactdag aanbieden. Dit jaar zijn alle leden welkom bij het Nederlands Boekorgel Centrum (NBC) op het adres Kapitein Rondairestraat 1B, 5015 BC in Tilburg.

Toon en Jolanda Heesbeen openen de deuren van hun orgelbedrijf vanaf 12.30 uur en om 13.30 uur heffen we het glas op het nieuwe jaar en zal onze voorzitter zijn nieuwjaarstoespraak(je) houden. Voor ieder zijn er enkele broodjes beschikbaar. De consumpties zijn tot 17.00 uur voor rekening van MechaMusica.

Bij het NBC zijn meerdere (dans)orgels te beluisteren zowel in het café als in de opslag in het naastgelegen pand. Wij zullen ons best doen de ruimtes aangenaam te verwarmen en er is voldoende zitgelegenheid.

Logo Nederlands Boekorgel Centrum

HEEL BELANGRIJK:
Om organisatorische redenen dient u zich voor 6 januari 2020 op te geven. Graag uw naam en het aantal personen waar u mee komt aan ons doorgeven!!

Verder is het nog mogelijk contant uw lidgeld voor 2020 te voldoen aan bij onze penningmeester Marijke.

WIJ REKENEN OOK DEZE KEER WEER OP EEN RUIME OPKOMST.

Inschrijven kan op de volgende adressen:

ALLE LEDEN ZIJN VAN HARTE WELKOM

Wie Thijs Haenen kent, weet dat hij als geen ander de kunst verstaat om het draaiorgel in de belangstelling te houden. De voorbije week was hij te zien in een filmpje van de Nederlandse site www.dumpert.nl en dat filmpje is intussen een echte hit op het internet. Oordeel vooral zelf via deze Facebookpagina!

Bekijk ook de clip op YouTube:

Het wordt een traditie dat we hier daags na onze nieuwjaarsbijeenkomst kunnen schrijven dat het sfeervol en gezellig was op die bijeenkomst ... Dit jaar waren we te gast bij Eddy Goderis en zijn echtgenote Isabelle in "De zoeten orgel" in Leffinge. Er was zelfs een jarige in ons midden: Vera Steenput!

De foto's spreken voor zich:

Nieuwjaarsbijeenkomst 2019

https://photos.app.goo.gl/5xgJQFe6uFYSDtGH8

Verslag: Pieter Van Puyvelde – Foto's via Etienne Dewals

dison2017 6Met (slechts) 20 draaiorgels voor zo'n kleine gemeente naast Verviers - dat is een prestatie voor medeorganisator Etienne. Die man tracht reeds verschillende jaren actief draaiorgels naar buiten te laten komen in Wallonië. Met dit festival heeft hij een pareltje gemaakt. Het is er gekomen uit gedachtenwisseling van de 50-plus-werking in Dison.  Die groepering doet de nostalgie leven in de gemeente naast tal van andere activiteiten zoals dansen, wandelen, sporten enz, waar oudere mensen mee bezig zijn.

De medewerking van enkele voorname sponsors, waaronder ook de orgelbouwer Benoit Paulis uit Stavelot, werd zeer op prijs gesteld. Er waren 3 grote orgels aanwezig, die echter niet zo storend waren voor de kleinere. Het merendeel van de orgel stond opgesteld op de Rue de Sablon, de plaatselijke boulevard kan je zeggen. Er waren ook een paar intiemere plaatsjes voor de kleinere.
Ikzelf heb reeds wat speelmomenten meegemaakt, maar hier vond ik dat ieder orgeltje iets bijzonders had. Was het de speelwijze, was het de kledij of de aankleding van het orgel … Hier in Dison werd er echter ook veel gezongen zowel door de orgeldraaiers als door het publiek …
Een aandachtpunt is ook dat er bij ieder orgel stoelen stonden opgesteld, was het nu omdat het van een oudervereniging uitging of zat er toch een ander idee achter van 'op je zondagse rust te “luisteren” naar orgelmuziek'?

Er was onder het publiek zelfs iemand van MechaMusica, Johan Van Oprooy, en verschiet niet: ook Jozef Dobbeni begeeft zicht wederom onder de orgels maar nu me een ander instrument!

De organisatie denkt eraan om na een schrikkeljaar dit te herhalen. Zie een prachtige sfeerbeelden vn de plaatselijke fotograaf Christian Kerf op Facebook - of bekijk mijn videoverslag op YouTube:

Xandra Storm plaatste intussen ook al een filmpje op YouTube:

Bekijk via deze link ook de tv-reportage op Televesdre: https://www.televesdre.eu/www/video/culture/pari-gagne-pour-le-premier-festival-de-musique-mecanique-a-dison_92786_89.html.

Net zoals vorig jaar organiseerde MEMU i.s.m. de Vlaamse Overheid een open orgelnamiddag in Kallo bij de voormalige Ghyselscollectie. Vele bekende gezichten – ook uit het buitenland – vonden hun weg naar Kallo om gezellig te genieten van de orgelklanken. Bennie Tanghe zorgde als vanouds weer voor een fotoverslag:

orgelnamiddagkallo2017

gevraagdenaangeboden

Ledentoegang

Nog geen account? Stuur een e-mail naar webmaster@mechamusica.be met uw volledige naam (en eventueel lidnummer). Dan maken wij voor u zo snel mogelijk een account aan!

Bezoekers

Vandaag: 6

Totaal: 162297

Komende evenementen

Deze gegevens worden louter ter info aangeboden. De redactie is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de gegevens.

Ga naar boven