De Zoeten Orgel, LeffingeNaar jaarlijkse gewoonte houdt het bestuur van MechaMusica eraan om zijn leden een kleine receptie en tevens contactdag aan te bieden. Dit treffen gaat dit jaar door in het orgelmuseum “De Zoeten Orgel” bij Eddy Goderis op het adres Vaartdijk Noord 37 te 8432 Leffinge.

Deze locatie was één der bestemmingen op onze helaas – door gebrek aan inschrijvingen – afgelaste najaarsreis.Er bevinden zich aldaar meerdere dansorgels en andere memorabilia zodat er voor elk wat wils is en niemand reden heeft om niet langs te komen.

Vanaf 14 uur ben u allen hier welkom en na een heel korte toespraak van onze voorzitter bieden wij u alvast een glas bubbels aan waarna 2 broodjes per man worden voorzien; tot 17 uur zijn alle verdere consumaties voor rekening van MechaMusica. Alle verbruik na 17 uur zal echter voor eigen rekening zijn.

Wij vragen echter wel dat iedereen zich tijdig, met opgave van naam + aantal personen, zou inschrijven en dit uiterlijk op zaterdag 5 januari 2018.

En natuurlijk kunnen diegenen die willen hun lidgeld ter plaatse regelen,de vereniging en inzonderheid onze penningmeester Marijke zullen u ten zeerste dankbaar zijn.

Wij rekenen ook ditmaal weer op een ruime opkomst.

Inschrijven kan op de volgende adressen:

 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Johan Van Oprooy, Brooseinde 49, 2360 Oud-Turnhout.

decapginomutstersGino Mutsters plant in zijn orgelhal alweer vijf orgelmiddagen bij zijn Decaporgels - gezelligheid gegarandeerd!

De eerstkomende data waarop de gasten kunnen dansen bij en luisteren naar Gino's orgels zijn:

 • zondag 14 oktober 2018
 • zondag 4 november 2018
 • zondag 2 december 2018
 • zondag 6 januari 2019
 • zondag 3 februari 2019.

Iedere middag start om 13.00 u. en eindigt om 18.00 u. Het adres is: Stuivezandseweg 48, 4882 NH Zundert. Allen daarheen!

LeuvenOp zaterdag 19 mei 2018 trapt Leuven orgelstad samen met Leuven Bells de zomer op gang met ‘Leuven Orgelt en Beiert’. Drie Verbeeckorgels spelen in de voormiddag buiten ter promotie voor dit kerkorgelevenement. Vanaf 8.30 uur kan je op diverse locaties in de stad genieten van de mooiste draaiorgelmuziek van de volgende instrumenten:

 • een klein kistorgeltje (32-toets), met een straatzanger erachter
 • een groter straatorgel (45-toets) met meerdere registers
 • een groot kermisorgel dat uitsluitend klassieke stukken zal brengen.

Het verdere programma ziet er als volgt uit:

 • ’s Middags kan je naar een lunchconcert ‘orgel & hop’ in de Sint-Geertruikerk, gevolgd door een orgellunch in Bistro Convento
 • Vanaf 14 uur kan je deelnemen aan een orgel- en beiaardwandeling. Je maakt een tussenstop in de Sint-Geertruikerk, de Sint-Jozefkerk, SLAC/Conservatorium en de Predikherenkerk waar je wordt verwend met een combinatie van orgelmuziek en drums, elektrische gitaar, taiko en hiphop.
 • De allerjongsten kunnen vanaf 10 uur hun orgelkunsten oefenen in de Predikherenkerk tijdens ‘Orgel voor kids’.

Alors on danse!Vanaf 1 juni 2018 loopt in het MAS in Antwerpen een expo met de titel "Feest!". Meer info hierover vindt u op deze website.

Interessant voor orgelliefhebbers is dat voor deze tentoontstelling het 121-toets Gebr.Decap-dansorgel "Frangema" van de Vlaamse Overheid tijdelijk van Kallo naar het MAS werd verhuisd. (Er zijn dan ook tijdelijk geen rondleidingen bij de collectie in Kallo.)

Onder de noemer "Alors on danse!" kan er op dinsdag en zondag op de klanken van het orgel worden gedanst. Meer details over de exacte speeltijden vindt u op deze webpagina.

Allen daarheen!

Reveil wil de kille sfeer op 1 november ombuigen tot een warme, ingetogen gloed. In het kader van Reveil '17 zorgde ons lid Vera Steenput voor muzikale sfeer op de begraafplaats van Onze-Lieve-Vrouw-Waver:

Ledentoegang

Nog geen account? Stuur een e-mail naar webmaster@mechamusica.be met uw volledige naam (en eventueel lidnummer). Dan maken wij voor u zo snel mogelijk een account aan!

Bezoekers

Vandaag: 6

Totaal: 131835

Ga naar boven