Logo Stad GentDe stad Gent huldigt op zaterdag 20 oktober 2018 een standbeeld in voor Willem I. Bij die gelegenheid zullen in samenwerking met MechaMusica vzw in de stad 5 draaiorgels spelen van 13.00 u. tot 17.00 u

De deelnemende orgels zijn:

 1. Lady Victoire (Heesbeen, Robert Vroman)
 2. Roodborstje (Verbeeck, Herman Moens)
 3. Decap Extra Special (Gino Mutsters)
 4. Fata Morgana (Mortier-Veeningen, Thijs Haenen)
 5. Pier 'n Lala (Verbeeck, Pieter Van Puyvelde).

U kan het plannetje hier downloaden als pdf of hieronder bekijken:

Plannetje Gent 2018

decapginomutstersGino Mutsters plant in zijn orgelhal alweer vijf orgelmiddagen bij zijn Decaporgels - gezelligheid gegarandeerd!

De eerstkomende data waarop de gasten kunnen dansen bij en luisteren naar Gino's orgels zijn:

 • zondag 14 oktober 2018
 • zondag 4 november 2018
 • zondag 2 december 2018
 • zondag 6 januari 2019
 • zondag 3 februari 2019.

Iedere middag start om 13.00 u. en eindigt om 18.00 u. Het adres is: Stuivezandseweg 48, 4882 NH Zundert. Allen daarheen!

Alors on danse!Vanaf 1 juni 2018 loopt in het MAS in Antwerpen een expo met de titel "Feest!". Meer info hierover vindt u op deze website.

Interessant voor orgelliefhebbers is dat voor deze tentoontstelling het 121-toets Gebr.Decap-dansorgel "Frangema" van de Vlaamse Overheid tijdelijk van Kallo naar het MAS werd verhuisd. (Er zijn dan ook tijdelijk geen rondleidingen bij de collectie in Kallo.)

Onder de noemer "Alors on danse!" kan er op dinsdag en zondag op de klanken van het orgel worden gedanst. Meer details over de exacte speeltijden vindt u op deze webpagina.

Allen daarheen!

De PansfluiterJohnny Claes meldt ons het volgende leuke evenement:

Op maandag 29 oktober spelen van 10u00 tot 14u00 de Pansfluiter van Adrie Vergeer, Vera Steenput met 2 orgels en ikzelf met "Follies" (36-toets Verbeeck) tijdens de jaarmarkt van Willebroek.

De Pansfluiter zal niet ver van de plaats waar hij werd gebouwd opgesteld staan.

LeuvenOp zaterdag 19 mei 2018 trapt Leuven orgelstad samen met Leuven Bells de zomer op gang met ‘Leuven Orgelt en Beiert’. Drie Verbeeckorgels spelen in de voormiddag buiten ter promotie voor dit kerkorgelevenement. Vanaf 8.30 uur kan je op diverse locaties in de stad genieten van de mooiste draaiorgelmuziek van de volgende instrumenten:

 • een klein kistorgeltje (32-toets), met een straatzanger erachter
 • een groter straatorgel (45-toets) met meerdere registers
 • een groot kermisorgel dat uitsluitend klassieke stukken zal brengen.

Het verdere programma ziet er als volgt uit:

 • ’s Middags kan je naar een lunchconcert ‘orgel & hop’ in de Sint-Geertruikerk, gevolgd door een orgellunch in Bistro Convento
 • Vanaf 14 uur kan je deelnemen aan een orgel- en beiaardwandeling. Je maakt een tussenstop in de Sint-Geertruikerk, de Sint-Jozefkerk, SLAC/Conservatorium en de Predikherenkerk waar je wordt verwend met een combinatie van orgelmuziek en drums, elektrische gitaar, taiko en hiphop.
 • De allerjongsten kunnen vanaf 10 uur hun orgelkunsten oefenen in de Predikherenkerk tijdens ‘Orgel voor kids’.

Ledentoegang

Nog geen account? Stuur een e-mail naar webmaster@mechamusica.be met uw volledige naam (en eventueel lidnummer). Dan maken wij voor u zo snel mogelijk een account aan!

Bezoekers

Vandaag: 4

Totaal: 127397

Ga naar boven