Bezoek de orgels in Helmond!

Mortier HelmondOngetwijfeld hebben velen onder jullie in het verleden al eens een bezoek gebracht aan de Gaviolizaal in Helmond. Met onze vereniging brachten we in het verleden reeds een bezoek aan de collectie tijdens een najaarsreis.

Voor wie het orgelnieuws niet heeft gevolgd: de orgels (waaronder een Mortier en 2 Gaudin-orgels) moeten binnenkort het huidige pand verlaten. Er is zicht op een nieuwe locatie maar de orgels zullen ongetwijfeld een tijdje uit het zicht en het gehoor verdwijnen.
Daarom willen we jullie nog eens de kans geven om – met eigen vervoer – de orgels op de huidige locatie te komen beluisteren, en wel op zaterdag 15 juni 2019 van 13.30 u. tot 17.00 u.
De toegang bedraagt een schamele € 5,00, waarvoor u ook nog koffie of thee en een stuk vlaai krijgt.

Laat deze kans niet schieten!

Aanmelden is noodzakelijk en kan tot woensdag 12 juni 2019 bij Johan Van Oprooy, onze event manager, via eventmanager@mechamusica.be. Vergeet zeker niet om in uw e-mail duidelijk uw naam en het aantal deelnemers te vermelden!


We hopen jullie talrijk te mogen begroeten!

Meer informatie over de orgels, alsook het adres vindt u op https://www.draaiorgelshelmond.nl/.

Het vroegere centralisatiecontract tussen MechaMusica vzw en Sabam is niet langer in voege! De volgende regeling geldt vanaf 2016:

  • Op evenementen georganiseerd door MechaMusica betaalt MechaMusica een vast bedrag per orgel (een kleine € 10,00).
  • Op andere activiteiten (privéfeestje, receptie, in een rusthuis, ziekenhuis, …) waar geen inkom gevraagd wordt en waar je dus voor eigen rekening speelt, moet je geen Sabam betalen.
  • Als je speelt op een openbare plaats, wordt je beschouwd als een straatzanger en een straatzanger moet geen vergoeding aan Sabam betalen. Je moet dus enkel zorgen dat je een vergunning/toelating hebt van de stad of gemeente waar je speelt.
  • Op een publieke manifestatie waarvoor bijv. geld wordt gevraagd, of die via affiches of aankondigingen wordt bekend gemaakt, moet de inrichter de Sabam-bijdrage betalen.
    (Een grijze zone kan zijn: een open-deur dag in een rusthuis waar verschillende muziekuitvoeringen worden geprogrammeerd. Gezien dit soort evenementen geen privékarakter hebben (want niet uitsluitend voor de bewoners) is in principe Sabam verschuldigd door de organisator (het rusthuis zelf dus)).

Klik hier om op de website van Sabam de componist van de gespeelde muziekstukken terug te vinden.

Als je speelt op een openbare plaats, wordt je beschouwd als een straatzanger en een straatzanger moet geen Sabam betalen. Je moet dus enkel zorgen dat je een vergunning/toelating hebt van de stad of gemeente waar je speelt.

Ledentoegang

Nog geen account? Stuur een e-mail naar webmaster@mechamusica.be met uw volledige naam (en eventueel lidnummer). Dan maken wij voor u zo snel mogelijk een account aan!

Bezoekers

Vandaag: 1

Totaal: 143396

Ga naar boven