7-8 september 2019: 2de Festival de Musique Mécanique te DisonIn het weekend van 7 en 8 september 2019 vindt in het Belgische Dison het 2de Festival de Musique Mécanique plaats. Etienne Dewals en zijn team hebben voor een fantastisch programma gezorgd met een zeer gevarieerde lijst van deelnemers!

Zaterdag 7 september:

  • vanaf 14.00 u.: verschillende orgelspelers zullen zich door de straten verplaatsen en zo voor muzikale animatie zorgen tussen het winkelpubliek. Er zullen ook orgelspelers te vinden zijn in het "Maison Adolphe Hardy", in de "Résidence du Couquemont" en in Andrimont.
  • 18.30 u.: optioneel diner voor de orgelspelers
  • 20.00 u.: "BAL à l"Orgue"

Zondag 8 september:

  • 10.00 u.: ontvangst van de orgelspelers op het stadhuis
  • 11.00 u.: start van het orgelfestival; in de kerk zullen orgelspelers klassieke en religieuze muziek ten gehore brengen
  • 17.00 u.: de kleinere orgels verzamelen op de Esplanade de la Libération voor de afsluiting van het festival.

Deelnemers (onder voorbehoud):

Op zaterdag 14 september is het weer zover: dan kunnen alle geïnteresseerden en liefhebbers terecht bij Decap Herentals voor de jaarlijkse opendeurdag.

Op zaterdag gaan de deuren open om 11.00 u. maar de avond voordien zijn er al tal van optredens. Ook op zaterdag zijn er talrijke optredens voorzien. Wie er al geweest is, weet dat dit een niet te missen kans is!

Meer info vindt u op de website van Decap Herentals.

Zaterdag 14 september 2019: opendeurdag bij Decap Herentals

Op zaterdag 19 oktober 2019 gaan we met onze vereniging weer op najaarsreis!

KunkelsorgelWe bezoeken de kermisorgelverzameling van Ruud Vader in Barsingerhorn (NL) en de collectie van de Stichting Kunkels Orgel in Haarlem (NL). Als alles goed gaat, krijgen we dan ook de voorstelling van het langverwachte Mortierboek, dat op initiatief van onze zustervereniging KDV eindelijk gaat verschijnen!

Het volledige programma vindt u in deze uitnodiging. Online inschrijven kan via onderstaand formulier:

  

Op zaterdag 14 september 2019 is iedereen van harte welkom op de opendeurnamiddag in het draaiorgelmuseum van Seraphin Weiss op het Corneel Vissenaekensplein 3 in Betekom. De deuren gaan open om 14.00 u.; het einde is voorzien om 23.00 u.

Bezoek ook de Facebookpagina van het museum!

Traditiegetrouw speelt het 121-toets Decaporgel "Forum" van Leo Van Thillo eind augustus in zorglocatie Hooge Platen in Breskens, op initiatief van Theo Pijcke.

Het orgel speelt op zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019 telkens van 14.00 u. tot 18.00 u.. Er is gelegenheid voor een drankje, een hapje en uiteraard een dansje! De toegang is gratis.

Allen daarheen!

Hooge Platen
Westlandstraat 4
4511 XX Breskens
Nederland

Affiche Forum Breskens 2019

Ledentoegang

Nog geen account? Stuur een e-mail naar webmaster@mechamusica.be met uw volledige naam (en eventueel lidnummer). Dan maken wij voor u zo snel mogelijk een account aan!

Bezoekers

Vandaag: 15

Totaal: 150737

Ga naar boven