Van onze oud-voorzitter GIlbert Duerinck ontvingen we volgend aangenaam bericht:

Nog in de euforie van een schitterend Open Belgisch Kampioenschap Draaiorgelspelen in Maasmechelen nodig ik iedereen uit om nog wat te genieten van een drankje en draaiorgelmuziek in mijn tuin te Vlimmeren (den Abt 21 te Beerse-Vlimmeren)
Volgende zaterdag 18 september al van 14 u. tot 18 u. Als er nog iemand zijn orgel wil meebrengen: hartelijk welkom.
Drankjes aan democratische prijzen.
Zoals overal: covid-maatregelen volgen. Niet roken.

Vorig jaar kon het 121-toets Decap-dansorgel "Forum" om welbekende redenen niet spelen in verzorgingstehuis Hooge Platen in Breskens, maar dit jaar waagt Theo Pijcke een nieuwe poging:

van 17 tot 20 september zal de "Forum" spelen in Hooge Platen in Breskens.

Uiteraard onder voorbehoud, maar laat ons hopen dat het orgel dit jaar wél zijn klanken kan laten horen!

Helaas kregen we de melding dat dit evenement niet kan doorgaan.

Matthijs De Ridder - Johnny Claes

18 november 2021: Muziek Mobile - Paul van OstaijenDe poëzie van Paul van Ostaijen zit vol beweging, dans en muziek. De dichtkunst was voor Van Ostaijen een manier om de wereld in beweging te zetten en andersom liet hij zich graag bewegen door allerhande soorten muziek: van volksliedjes tot Bach en van schunnige chansons tot jazz. Zeker in zijn meesterwerk Bezette Stad dansen de woorden regelmatig over de pagina’s op het strakke ritme van de mars, de zwierige klanken van een wals, of de vurige tonen van een tango.

Muziek was overal. Maar wat we tegenwoordig vaak niet goed beseffen, is dat die muziek in Van Ostaijens tijd niet uit luidsprekers schalde, maar vaak werd voortgebracht door pianola’s, dansorgels of orkestrions. Als een liedje niet live gespeeld werd, kwam het vaak uit een mechanisch instrument. Zoals Van Ostaijen schreef in het gedicht ‘Stad’ uit Het Sienjaal werden zijn muziekervaringen vaak in gang gezet door ‘het bevende snikken van een orkestrion’.

MechaMusica en het Paul van Ostaijengenootschap nemen u graag mee naar de café’s en danstenten van weleer. Matthijs de Ridder leidt u rond in het nachtleven van de bezette stad. Peter Holvoet-Hanssen brengt de poëzie van zot polleken en Vera Steenput en Johnny Claes laten de hits van toen herleven op een keur aan draai- en dansorgels.

Voorstelling Muziek Mobile: donderdag 18 november 2021. Deuren 19u30, start 20u00

Plaats van de voorstelling is Arburo’s Place, Baeckelmansstraat 131 C0008, 2830 Tisselt

Je kan je plaatsje reserveren door Vera Steenput een mailtje te sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Er zijn ongeveer 30 plaatsen beschikbaar. Het horecaprotocol wordt gevolgd. Na de voorstelling blijven de orgels voorsfeer en ambiance zorgen.

Bij het opstellen van dit artikel is de juiste toegangsprijs nog niet gekend. Deze zal zeer beperkt zijn.

Zaterdag 13 november 2021 kunnen leden tussen 14u00 en 18u00 kennismaken met Arburo’s Place, de nieuwe orgelruimte van Johnny en Carine Claes. Je vindt Arburo’s Place in de omgeving van de A12 tussen Brussel en Antwerpen. Er zijn voldoende zit- en staanplaatsen om te genieten van de muziek of om bij te praten bij een drankje. Aspirant-leden zijn eveneens welkom om de sfeer van een MechaMusica evenement op te snuiven. Je kan dan ook naar huis gaan met het nieuwe cd-pakket dat in een beperkte oplage beschikbaar is.

Adres: Baeckelmansstraat 131 C008, 2830 Tisselt – parkeren doe je best aan de ingang van het terrein.Uitleg over de aanrijroute vind je in de septembereditie van onze nieuwsbrief.

Decap Gino MutstersHet is intussen een mooie traditie geworden dat orgelliefhebbers eenmaal per maand terecht kunnen in de orgelhal van Gino Mutsters, waar men kan genieten van de muziek van talrijke Decaporgels – gezelligheid gegarandeerd!

De eerstkomende data waarop de gasten kunnen dansen bij en luisteren naar Gino's orgels zijn:

  • zondag 29 augustus 2021
  • zondag 3 oktober 2021
  • zondag 7 november 2021
  • zondag 5 december 2021.

Iedere middag start om 13.00 u. en eindigt om 18.00 u. Het adres is: Stuivezandseweg 48, 4882 NH Zundert. Allen daarheen!

Ledentoegang

Nog geen account? Stuur een e-mail naar webmaster@mechamusica.be met uw volledige naam (en eventueel lidnummer). Dan maken wij voor u zo snel mogelijk een account aan!

Bezoekers

Vandaag: 4

Totaal: 220369

Ga naar boven