Het is eindelijk zover: het Mortierboek komt eraan!

  Omslag "De Mortier Story"

 Het boek "De Mortier Story" is eind augustus naar de drukker gegaan. Naar verwachting zullen de boeken in de eerste helft van oktober worden geleverd.

De presentatiedatum van het boek is vastgesteld op zaterdag 19 oktober 2019 in het Draaiorgelmuseum, Küppersweg 3 te Haarlem. Deelnemers aan de najaarsreis van MechaMusica zullen die dag dus bij de presentatie aanwezig kunnen zijn!

Het museum is deze middag vanaf 13.00 uur geopend.

De boekpresentatie vindt plaats tussen 15.00 en 15.30 uur.

Tot de collectie van het museum behoren drie Mortierorgels, te weten: de 84-toets Mortier nr. 723, de 78-toets Mortier van Johan Weima en het 84-toets orchestrion ‘De Zwarte Madonna’ van Jan Kees de Ruijter. Daarnaast zal Ruud Brienen zijn 101-toets Mortier nr.935 , ‘De Kaaspoorter’ als gastorgel presenteren. Het is de bedoeling dat deze middag voornamelijk deze vier Mortierorgels zullen spelen.

Mortierorgel "De Kaaspoorter" van Ruud Brienen

Na de presentatie zullen de boeken in het museum voor alle aanwezigen te koop zijn. De verkoopsprijs van het boek is vastgesteld op € 40,00. KDV-leden betalen € 30,00, in principe alleen op vertoon van de KDV-lidmaatschapskaart 2019. Neem deze dus mee!

Ook zondag 20 oktober zal De Kaaspoorter als gastorgel in Haarlem spelen. Het boek is deze middag tegen bovengenoemde prijzen verkrijgbaar, maar de korting wordt alleen gegeven op vertoon van de KDV-lidmaatschapskaart 2019. Dit geldt ook voor mensen die het boek op een later tijdstip in Haarlem willen kopen.

Na het weekend zullen de boeken tevens op andere manieren te koop zijn, o.a. via de webshop van de KDV (met – indien van toepassing – de bovengenoemde ledenkorting). Mogelijk komen er nog andere verkooppunten, bijvoorbeeld Museum Speelklok in Utrecht. Hier zal echter geen korting gegeven kunnen worden, de prijs is dan altijd € 40,00.

Met dank aan Ruud Brienen, coördinator van het project.

Ledentoegang

Nog geen account? Stuur een e-mail naar webmaster@mechamusica.be met uw volledige naam (en eventueel lidnummer). Dan maken wij voor u zo snel mogelijk een account aan!

Bezoekers

Vandaag: 82

Totaal: 153178

Ga naar boven