2020orgelvaneyck 1Onze vereniging richt zich in essentie op mechanische muziekinstrumenten maar in het Van Eyckjaar wilden we jullie volgend opmerkelijk bericht niet onthouden (met dank aan Evelien Jackers voor de info en de foto's, die genomen werden door Kurt van der Elst):

Op 9 en 10 mei 2020 vindt in de Sint-Jacobskerk in Gent een uniek concert plaats. Catalina Vicens brengt samen met klassieke en experimentele muzikanten Colin Van Eeckhout en Jozef Van Wissem een unieke live performance met historische instrumenten in de Sint-Jacobskerk. Een van die historische instrumenten is een draagbaar orgel dat werd gereconstrueerd op basis van het orgel dat afgebeeld staat op een paneel van het Lam Gods.

Het orgel is een reconstruct van dat op het Lam Gods. Het werd gebouwd door Winold van der Putten in opdracht van het Nationaal Orgelmuseum van Nederland. Er ging uitzonderlijk wetenschappelijk onderzoek vooraf aan de bouw van het orgel en het dient dan ook in de eerste plaats voor verder wetenschappelijk onderzoek. Het is dus niet de bedoeling dat het orgel veel zal reizen, wat het optreden bijzonder maakt.

Op de volgende sites staat een bondige uitleg over het evenement:

Meer info is ook te vinden op de website van Klara: https://klara.be/music-matters-op-1-juni

Via de volgende link kan men tickets kopen voor dit unieke concert: https://consouling.be/vaneyck2020

Van Eyck orgel in concert

Ledentoegang

Nog geen account? Stuur een e-mail naar webmaster@mechamusica.be met uw volledige naam (en eventueel lidnummer). Dan maken wij voor u zo snel mogelijk een account aan!

Bezoekers

Vandaag: 6

Totaal: 176104

Ga naar boven