Ons recente lid Steven 'Keimi' Keymeulen heeft de voorbije maanden niet bepaald stilgezeten: al jaren is hij gepassioneerd bezig met Belgisch muzikaal erfgoed, en hij heeft deze keer zijn aandacht gericht op 'orgelerfgoed' in zijn geboortestad Aalst. Dat resulteerde in een zeer rijk gevulde website. Hieronder plaatsen we Stevens eigen aankondiging - zeker een bezoek waard!

In de archieven van de stad Aalst was over mijn onderwerp helemaal niets te vinden! Tijdens Corona ben ik zelf beginnen schrijven, de belangrijke geschiedenis moet bewaard en beschikbaar blijven voor het nageslacht!

Een verhaal over muziek en mechanische orgel geschiedenis in 9300 Aalst België. De zoektocht naar informatie over het orgel van De Zwarte Kat 1928-1975 en leider van fanfare Tot Heil des Volks, arrangeur, noteur, boekmaker voor orgels August Schollaert 1893-1958 en nog veel meer. Het naslagwerk bestaat uit meer dan 120 pagina's tekst en zal aangevuld worden met unieke foto's. De informatie werd nooit eerder zo volledig gepubliceerd! 

Via de website kan je het verhaal via korte blogs volgen. 

Graag vernemen wij u bevindingen, vragen en suggesties.

https://orgelaalst.wordpress.com

Aarzel niet om deel te nemen, schrijf u in!

Facebook Pagina

https://www.facebook.com/Mortier-Orgel-De-Zwarte-Kat-August-Schollaert-1893-1958-101012325136455

Instagram 

https://www.instagram.com/stevenkeimi/

Via de website kan je het verhaal via korte blogs volgen. 

Graag vernemen wij u bevindingen, vragen en suggesties.

https://orgelaalst.wordpress.com