BK orgeldraaien 2014

Roger & Adrie Gonnissen - Belgisch kampioen orgeldraaien 2014Op zondag 14 juli 2014 vond in Heist-aan-Zee het Belgisch Kampioenschap Orgeldraaien plaats, een organisatie van MechaMusica in samenwerking met de vereniging Heyst-aan-Zee.

De weergoden leken ons niet gunstig gezin want de deelnemers moesten beginnen spelen in de regen ... Gelukkig konden de meesten toch ergens bescherming vinden tegen de neerslag. Jammer genoeg kreeg één onfortuinlijke deelnemer water in zijn orgeltje, waardoor hij zijn deelname vroegtijdig moest beëindigen.

Gelukkig klaarde de lucht op tegen de prijsuitreiking: het Heldenplein zat dan ook goed vol!

Na uitgebreid overleg besliste de jury de titel van "Belgisch kampioen orgeldraaien 2014" toe te kennen aan Roger en Adrie Gonnissen uit het Limburgse Dilsen-Stokkem. Zij mochten dan ook de wisselbeker "Geert Hoste" in ontvangst nemen. Ook de volgende orgeldraaiers vielen in de prijzen: Robert Vroman uit Bavikhove (prijs van Heyst Leeft), Johan Van Oprooy uit Oud-Turnhout (trofee van de Vlaamse Gemeenschap), Hubert Vandewalle uit Zuienkerke (prijs van de provincie West-Vlaanderen), Jan Van Langenhove uit Oostakker (prijs van de stad Knokke-Heist).

Alles samen alweer een erg geslaagde editie van het BK - het is al uitkijken naar 2016!

Op het internet zijn intussen talrijke foto's te vinden. Wij pikken er de fotoreportages van Racer (Ronald Pannenborg) en Kneistikrant uit.

Hieronder kan u ook enkele leuke sfeerbeelden van Dirk Senesael bekijken:

BK orgeldraaien 2014 - Heist-aan-Zee

{jcomments off}