Blijkbaar heeft ons nieuwjaarsconcert op YouTube ook onze Franse zustervereniging AAIMM geïnspireerd tot een bijzonder fraai concert van orchestrions in het bezit van Franse liefhebbers. Kijk en geniet!

Ons lid Raoul de Geeter vertelt met passie over zijn hobby in het volgende YouTube-fimpje van Jean-Pierre Bazelier in het online-programma "In m'n eendje op pad":

 

MechaMusica-lid Dave von Raven brengt binnenkort een LP uit van zijn 72-toets Decap orchestrion Nethegalm. Hier al een voorproefje. Reserveer alvast je exemplaar bij Dave. https://youtu.be/Gqgq8-n0Gvs

Geplaatst door Mechamusica op Vrijdag 19 maart 2021

De datum van het 13de Internationales Waldkircher Klang & Orgelfestival is definitief vastgelegd: van 24 tot 26 juni 2022 .

Meer informatie is te vinden op de website

https://www.orgelfest-waldkirch.de/

Orgelspelers met interesse voor deelname vinden er ook de nodige informatie om zich aan te melden. De deadline voor aanmelding is 30 juni 2021!

In deze tijden zijn fysieke orgelbijeenkomsten helaas niet mogelijk. Gelukkig hebben talrijke liefhebbers en musea al de weg naar het internet gevonden om muziek van hun instrumenten te delen, zo ook het Duitse Technik Museum Speyer: op zaterdag 20 februari as. tussen 18.00 u en 19.00 u verzorgt het museum een live concert met instrumenten uit het museum. Het concert is te bekijken via de Facebookpagina en het Youtubekanaal van het museum. Meer informatie is te vinden op onderstaande webpagina:

https://speyer.technik-museum.de/de/drehorgelserenade

De creativiteit van sommige mensen kent geen grenzen! Xandra Storm draagt het orgel een warm hart toe, wat ook wel blijkt uit onderstaand filmpje waarin ze met haar orgue de barbarie op fantastische wijze toont hoe een orgel werkt 😉

Van oudsher heeft de mens het verlangen gehad om muziekinstrumenten automatisch te laten spelen – gelukkig maar, want anders zaten we hier zonder onze hobby 😉

Ook in Italië blijven ze verder ontwikkelen: in het vooruitstrevende AMMIlab hebben ze intussen een automatisch spelende basgitarist ontwikkeld, die inmiddels naar de naam "Ray" luistert. Of hij dezelfde grillen en nukken als een echte gitarist heeft, weten we niet, maar kijk en luister vooral naar dit knappe staaltje techniek/technologie!

https://sites.google.com/view/ammi-lab/projects/midified-instruments/ray-robotic-bass-guitar

margotwolfVeel liefhebbers zullen ongetwijfeld al gehoord hebben van Margot Wolf: zij was de oudste draaiorgelspeelster ter wereld. Wás, want helaas overleed zij deze week op de gezegende leeftijd van 105 jaar. In "Der Leierkasten", het tijdschrift van de "Internationale Drehorgelfreunde Berlin" verscheen vorig jaar nog een leuk artikel over haar:

Artikel over Margot Wolf

In hetzelfde tijdschrift verscheen reeds het overlijdensbericht van mevrouw Wolf.

Helaas vernamen we ook het overlijden van Eberhard Franke – beter bekend als "Orgel-Ebi" – die eveneens deze week overleed op 89-jarige leeftijd. Zo verliest Berlijn twee iconische orgelspelers die het orgel mee op de kaart bleven zetten.

Van Uwe Gernert kregen we enkele foto's genomen door zijn echtgenote Helga Behr:

Ebi op het podium van het orgelfestival in Berlijn in 2019 samen met Rainer Schaal van de Jacobi-collectie in Keulen (foto: Helga Behr)

Met dank aan Uwe Gernert

Ledentoegang

Nog geen account? Stuur een e-mail naar webmaster@mechamusica.be met uw volledige naam (en eventueel lidnummer). Dan maken wij voor u zo snel mogelijk een account aan!

Bezoekers

Vandaag: 55

Totaal: 210171

Ga naar boven